NK-Veldloop voor ambtenaren: een mooie sportieve prestatie en sponsorschap

Na twee jaar tijd mochten onze hardloop- en wandelschoenen weer de kast uit. Afgelopen woensdag, 12 oktober, was het namelijk eindelijk weer tijd om deel te nemen aan het NK-Veldloop voor Ambtenaren in Wierden. Normaliter vind dit evenement plaatst in het voorjaar. Echter, was na de afwezigheid van het evenement de afgelopen jaren iets meer tijd nodig om de puntjes op de i te zetten. Wij kunnen u dan ook vertellen dat het evenement uitstekend was georganiseerd. Net als eerdere edities waren wij ook aanwezig als trotse sponsor van het evenement. Onze spandoeken waren bij de finish van verscheidene (hardloop)afstanden te zien. Verder deden er namens ons acht teamleden mee, drie wandelaars en vijf hardlopers.

Geen vliegende start, maar een mooie sportieve prestatie

De eerste collega’s die aanwezig waren in Wierden waren de mannen van de twaalf kilometer. Namens ons team liepen adviseurs Armand en Bart deze afstand. Hun start verliep helaas wat minder soepel waardoor ze iets later aankwamen bij de start en achteraan moesten beginnen. Ondanks dat de mannen achteraan startten, hebben ze een erg mooie prestatie geleverd en hebben ze de twaalf kilometer afgelegd in net iets meer dan een uur. Bart en Armand hebben hiermee de 32e en 51e plek verdiend. Naderhand hebben de mannen hun collega’s nog kunnen aanmoedigen en kunnen genieten van het evenement.

Tien kilometer lang het avondvierdaagse gevoel

Als tweede mochten onze marketeer (Maaike), officemanager (Simone) en vastgoedadviseur (Malissa) starten om tien kilometer te wandelen. In een grote groep startten de dames hun route door Wierden. Het was prachtig weer wat de wandeltocht alleen maar leuker maakte. Tijdens de wandeltocht konden de dames genieten van de mooie natuur die de omgeving van Wierden te bieden heeft. Onderweg was ook de mogelijkheid om twee keer te stoppen voor een korte koffiepauze en daarna de route te vervolgen. Na een wandeltocht van drie uur kwamen de dames weer aan op locatie waar ze zich aansloten bij de rest van de collega’s die inmiddels ook al binnen waren.

Een mooi parcours met drukke bochten

Een uurtje nadat de wandelaars van start waren gegaan, was het de beurt aan onze recruiter en vastgoedadviseur, Loraine en Edwin, om de negen kilometer af te leggen. Edwin gaf aan dat hij het een mooie parcours vond, maar dat het soms erg druk was in de bochten. Ondanks dat, heeft hij een mooie tijd van negenenveertig minuten neergezet en is hij 25e bij de mannen geworden.

Loraine gaf aan dat ze het parcours een uitdaging vond, maar desondanks een hele leuke ervaring heeft gehad en blij is dat ze het heeft gedaan. Samen met enkele andere veldlopers hebben ze elkaar gemotiveerd de finish te halen en verder te komen. Een mooie sportieve samenwerking. Daarnaast was Loraine erg enthousiast over het parcours vooral de keren dat ze door een stal vol met koeien renden. Loraine heeft een tijd van zesenvijftig minuten neergezet en is vijftiende geworden in het vrouwenklassement op de negen kilometer. 

Last but not least

Als laatste mocht vastgoedadviseur Daniël starten met de zes kilometer. Voordat Daniël begon, kreeg hij snel nog een tip mee van Bart en Armand die al eerder gestart waren. Deze tip was om vooraan te starten, zodat hij niet in de menigte terecht zou komen. Daniël heeft deze tip ten harte genomen. Achteraf gaf hij aan dat hij het op sommige plekken op het parcours erg moeilijk vond om in te halen, maar dat hij gemotiveerd is volgend jaar een nog snellere tijd neer te zetten. Daniël heeft een tijd van eenendertig minuten neergezet en is daarmee vierentwintigste geworden.

Een gezellige afsluiting met het team

Achteraf kwamen alle collega’s gezellig nog even bij elkaar voor een drankje en lunch. Hier werd bijgepraat over de ervaringen tijdens het hardlopen en wandelen. Daarnaast kon iedereen nog even nagenieten van het heerlijke herfstzonnetje.

Daarna was het tijd om weer naar huis te gaan. Aangezien een aantal al genoeg gelopen hadden, namen ze het pendeltreintje Bello terug naar de parkeerplaats om daar afscheid te nemen en naar huis te gaan.

Het NK-Veldloop voor Ambtenaren was een geslaagde dag. Volgend jaar zullen wij zeker weer van de partij zijn. Hopelijk doen volgend jaar nog meer enthousiaste collega’s mee aan de veldloop.

Tot volgend jaar!