Teamuitje Praag: een sportief, cultureel en gezellig uitje!

Afgelopen weekend was het tijd voor ons jaarlijkse teamuitje. Dit jaar gingen wij met het gehele team naar Praag. Het was een fantastisch weekend in een prachtige stad. Naast (bijna) alle medewerkers van Metafoor Vastgoed en Software, ging Meine Breemhaar, CEO van de KMM Groep (de holding waarvan Metafoor deel uit maakt), ook met ons mee. Tijdens dit uitje is ons team nóg hechter geworden en hebben wij veel geleerd over Praag en het vastgoed binnen de stad.

Op naar Praag

Donderdagavond vlogen we iets later dan gepland, met easyJet richting Tsjechië. Om 22.00 uur kwamen we aan in Hotel Beranek in Praag. Nadat een ieder zich had opgefrist, konden wij plaatsnemen in een restaurant voor een welkomstdrankje. Een deel van de groep sloot de avond af in een Karaoke-bar.

Fietsen & cultuur snuiven

De volgende dag fietsten wij onder leiding van Nederlandse gidsen in twee groepen door de stad. We bezochten de mooiste plekjes van de Oude stad, de Nieuwe stad, de Joodse Wijk en de Kleine Zijde. We leerden meer over de rijke historie van Praag, onder het genot van een heerlijk zonnetje en een temperatuur van 28 graden.

Na een 3-gangen lunch vervolgden we onze culturele reis door Praag met de bus, op weg naar het Kasteel van Praag. Ze noemen het Kasteel van Praag ook wel ‘een stad in een stad’. Het kasteel dateert uit het jaar 880 en bestaat uit het St. Vituskathedraal, het zogenaamde ‘Gouden straatje’ en het Koninklijk Paleis met zijn paleistuinen. Een Nederlandstalige gids vertelde ons meer over het ontstaan van het kasteel en over hoe het kasteel in het verleden werd gebruikt en tegenwoordig gebruikt wordt.

Na het kasteelbezoek stond er een sessie met de gemeentelijke hoofdarchitect uit Praag op het programma. Hij heeft ons veel informatie gegeven over de eigendomssituatie van gebouwen in Praag, dat vooral bij de Staat en de katholieke kerk is ondergebracht. De prijzen voor grond en woningen liggen erg hoog en het tekort aan sociale woningbouw is dan ook een groot politiek issue. Het gemiddelde inkomen van de inwoners van Tsjechië ligt rond €1.200,- euro, dit is tevens de huurprijs voor een klein appartement in Praag. Op dit moment zijn er drie grote nieuwbouwontwikkelingen rondom Praag die de woningvoorraad weer deels op peil moet brengen. Alles wat in het stadscentrum wordt ontwikkeld, moet in lijn zijn met de stijl van de rest van de gebouwen in het centrum. Het aantal soorten bouwstijlen is zeer divers. Ondanks de taalbarrière was het toch zeer leerzaam en interessant om de hoofdarchitect te spreken.

Na de sessie hebben we genoten van een heerlijk 4-gangen diner. De avond kon vrij worden besteed en werd verschillend benut voor een mooie wandeling, een lekkere cocktail of een dansje tot in de vroege uurtjes op een leuke 80’s & 90’s party.

Aan al het goede komt een eind

Zaterdag om 15.30 zijn we veilig geland op Schiphol. Het teamuitje is voorbij gevlogen. We hebben veel geleerd, over Praag en over elkaar, en enorm veel lol gehad. Mooie herinneringen en grappige anekdotes zijn ‘geboren’ waar we (hopelijk) jaren later nog steeds met elkaar op terug kijken.

Binden en boeien was één van de belangrijkste onderwerpen in het businessplan van 2018. Door middel van vakinhoudelijke sessies, gezamenlijke trainingen én leuke meerdaagse teamuitjes hopen wij goed en gepassioneerd personeel aan ons te binden. Deze missie lijkt zeker geslaagd!