Maarten vertelt over zijn opdrachten

Vorig jaar schreef ik over mijn overgang vanuit de makelaardij naar Metafoor Vastgoed en Software. Ik beschreef toen onder andere de ruimte die er binnen Metafoor is om jezelf verder te ontwikkelen. Maar de echte ontwikkeling komt natuurlijk pas met het vervullen van interessante opdrachten. Ik was in de gelukkige positie om in de afgelopen periode twee mooie gemeenten van dienst te zijn.

Een afwisselende uitdaging in Tiel

Bij de gemeente Tiel lag een uitdagende opdracht die ik overnam van een collega. De opdracht bestond grofweg uit drie onderdelen:

  • De gemeente was in het bezit van een aantal gronden die verkocht moesten worden;
  • Er liep een samenwerkingstraject met het waterschap ter versterking van de dijken rondom de Waal;
  • En er lag een taak om overige grond- en snippergroen zaken af te wikkelen.

Doordat deze onderdelen weinig tot niks met elkaar te maken hadden was de opdracht erg afwisselend. De ene dag werden de plannen ter verbreding van de dijken besproken, de volgende dag was ik in onderhandeling over een perceel en ’s middags was ik vervolgens een aankoopverzoek voor snippergroen aan het behandelen.

De gemeente was al langer op zoek naar een vaste invulling voor deze functie en deze is eind 2021 gevonden. Helaas eindigde de opdracht daarmee per 31 december. Ik wens de gemeente, en vooral mijn opvolgster, erg veel succes met de verdere invulling van deze werkzaamheden.

Een inspirerende werkplek in Venray

Bij het binnenlopen van het gemeentehuis gaat je vastgoed hart al sneller kloppen. De gemeente is namelijk gevestigd in een gerenoveerd monumentaal klooster. Een inspirerende locatie! Ik ben gestart bij de gemeente in de functie van technisch vastgoedbeheerder. Omdat ik van meet af aan wist dat de opdracht tijdelijk zou zijn was het vooral de bedoeling de zaak draaiende te houden. Denk hierbij aan het opvolgen van lopende onderhoudscontracten, het uitzetten van nieuwe werkzaamheden voor panden waar een defect was en het uitzetten van werkzaamheden volgens het MJOP.

De gemeente Venray heeft twee functies samengebracht en heeft daarvoor eind 2021 invulling gevonden. De opdracht kwam daardoor per 1 februari ten einde. Ook de gemeente Venray wil ik daarom erg veel succes wensen voor de toekomst.

Gelukkig hoef ik niet stil te zitten nu deze opdrachten zijn afgelopen. Momenteel werk ik voor de gemeente Geertruidenberg aan een snippergroen klus, behandel ik voor de gemeente Etten-Leur losse snippergroen aanvragen en ben ik voor de gemeente Hellevoetsluis actief met procesverbetering rondom de vastgoed administratie. Er is echter ruimte voor meer. Dus voor mij rest er niets anders dan te zeggen, op naar de volgende opdracht!