Een geslaagd avontuur in Keulen: het jaarlijkse teamuitje

Twee weken geleden was het eindelijk zover – ons langverwachte teamuitje naar Keulen stond op de agenda. En wat een reis was het! Alsof we op een schoolreisje waren, gingen we met de bus op pad, vol verwachting voor wat ons te wachten stond.

Ansichtkaart uit Keulen van Metafoor

Eenmaal aangekomen in Keulen werden we hartelijk verwelkomd in een prachtig hotel. De avond begon met een heerlijke maaltijd bij het Hard Rock Cafe, gevolgd door het betreden van de partyboot. Dat leidde tot een avond vol gezelligheid en plezier, waarbij we samen dansten en lachten tot in de late uurtjes. Het was de perfecte start van ons avontuurlijke weekend.

De Dom in Keulen
Metafoorfles in Keulen
De binnenstad van Keulen

Een Dag vol Avontuur

De volgende dag stond ons een vol programma te wachten en gelukkig waren de weergoden ons gunstig gestemd. We begonnen met een ‘ochtend work-out’ van maar liefst 2 uur, oftewel de wandeltour. Onder begeleiding van een enthousiaste gids verkenden we de charmante straten van Keulen en kregen we een diepgaand inzicht in de rijke geschiedenis en het diverse vastgoedlandschap van de stad. Van monumentale gebouwen tot kunstmusea, herbestemde panden en het imposante oude stadscentrum met de majestueuze Dom – we zagen het allemaal.

Na een smakelijke lunch was het tijd om onze minigolfvaardigheden te testen. Sommigen bleken verborgen talenten te hebben, terwijl anderen ontdekten dat minigolf misschien niet hun roeping is. Hoe dan ook, de lachsalvo’s en vriendschappelijke rivaliteit maakten deze activiteit tot een onvergetelijke ervaring.

’s Avonds genoten we van een heerlijk diner in een lokaal Brauhaus, waar de keuze bestond uit een scala aan authentieke Duitse gerechten. Het was de perfecte gelegenheid om met collega’s te praten, te ontspannen en te genieten van heerlijk eten en drinken. Na het diner konden we kiezen uit verschillende avondactiviteiten; sommigen van ons besloten de uitdaging aan te gaan met een spannende escaperoom, anderen kozen voor de boeiende Brauhaustour, terwijl enkelen van ons de stad verkenden tijdens een wandeling met een nachtwaker. Deze variëteit aan activiteiten zorgde ervoor dat iedereen iets vond dat bij zijn of haar interesses paste.

Lunchen in Keulen bij de Italiaan

Samen Sterker Worden

Ons jaarlijkse teamuitje is niet alleen een kans om plezier te hebben, maar ook om elkaar beter te leren kennen. Bij Metafoor Vastgoed wonen onze adviseurs verspreid door heel Nederland, en dit jaarlijkse uitje biedt ons de gelegenheid om te werken aan onze binding en teambuilding.

Uiteraard doen we al veel om de onderlinge band te versterken via onze interne nieuwsbrief, groepsapp, samenwerkdagen, vakgroep- en teamoverleggen. Maar toch is ieders favoriete teamactiviteit ieder jaar het teamuitje. Het is een moment waarop we niet alleen samenwerken, maar ook samen lachen, uitdagingen aangaan en herinneringen creëren die ons nog dichter bij elkaar brengen. Het versterkt onze samenwerking en helpt ons om als een nog hechter team terug te keren naar ons dagelijkse werk.

Helaas kwam de tijd om terug te keren naar huis al snel. Natuurlijk, zoals dat gaat met een grote groep, vertrokken we niet helemaal op tijd. Bij onze eerste stop in Duiven was er even bezorgdheid over mogelijke parkeerkaarten, maar uiteraard werd dit probleem vakkundig opgelost. Al met al was het weer een zeer geslaagd teamuitje waar we met veel plezier op terugkijken. We willen graag Melanie, Rien en Simone bedanken voor hun geweldige organisatie en het hele team bedanken voor de gezelligheid. Op naar het volgende avontuur.

Wil jij volgend jaar ook mee op avontuur en deel uitmaken van ons leuke team en werken voor opdrachtgevers zoals gemeenten, waterschappen, provincies, het Rijk en andere (semi)overheden? Wij hebben nog een aantal leuke vacatures openstaan. Bekijk ze hier en solliciteer direct!