Van uitstel komt geen afstel: eindelijk ons teamuitje naar Dublin!

Iets wat al een langere tijd op de planning stond, maar door de coronapandemie is uitgesteld vond eindelijk plaats op 22, 23 en 24 september. Na lang wachten, maanden aan voorbereiding en veel enthousiasme stond ons jaarlijkse teamuitje op de planning.

Het klopt inderdaad dat wij vorig jaar in het mooie Rotterdam op bezoek zijn geweest en daarvoor in Groningen en Amsterdam. Echter, hebben wij het geluk dat wij als team om het jaar naar het buitenland gaan voor ons teamuitje. Het laatste teamuitje naar het buitenland is inmiddels al vier jaar geleden (2018). Toen zijn we naar Praag geweest en dit jaar stond Dublin op de planning.

Naast plezier en teambuilding, niet geheel onbelangrijk, vormt vastgoed de rode draad in ons teamuitje. Een perfecte gelegenheid om alles te combineren waar Metafoor Vastgoed en Software voor staat. Dit is juiste formule voor een geslaagde trip.

Dag 1: Voetjes van de vloer tijdens de Riverdance

De reis startte op donderdag 22 november in Almere op het terrein van MAC3PARK. Hier parkeerden we onze auto’s en werden we gezamenlijk opgehaald met de bus. In de bus kregen we van de organisatie, LorainePeter en Richard, uitleg over de eerste dag.

Dertig minuten later stonden we met een compleet team op Schiphol. Ondanks de vermelde drukte kwamen we soepel door de controles en was het aan het team om zichzelf voor een aantal uurtjes te vermaken op de luchthaven. Later die middag vertrok ons vliegtuig zonder problemen uit Amsterdam.

Eenmaal aangekomen in Dublin werden we met de bus naar ons hotel gebracht. Hier hadden we even de tijd om ons op te frissen. Vervolgens liepen we naar Merchant’s Arch om te eten onder het genot van echte Ierse muziek. Na het diner, was het tijd om ons verder onder te dompelen in de Ierse cultuur. We kregen namelijk een Riverdance workshop.

Met veel gelach, gepuf, gesteun en gekreun, maar bovenal veel plezier heeft ons team de Ierse dans geleerd. Het was een mooie teambuildingactiviteit.

Na de dansworkshop kroop een deel van het team alvast in bed ter voorbereiding op de volgende dag. De rest bezocht een aantal pubs, die uiteraard niet gemist kunnen worden in Ierland.

Dag 2: vastgoed, whiskey, windhonden en een verjaardag

Dag twee startte al vroeg. Het team moest namelijk op tijd aanwezig zijn op de campus van het Trinity College. Hier wachtten twee gidsen ons op en werden we in twee groepen opgesplitst voor de tour.

De tour bracht beide groepen als eerste bij de tentoonstelling van The Book of Kells. Vervolgens mochten we een kijkje nemen in de prachtige Trinity College Library. Hierna vond een kleine koffiepauze plaats. Vervolgens was het tijd om van Trinity College naar de Distilleerderij van Jameson te lopen met een aantal tussenstops. Bij de tussenstops kreeg het team veel te horen over de geschiedenis van Dublin en haar bijzondere vastgoed. We hebben een mooi beeld kunnen krijgen van de stad.

Eenmaal bij de distilleerderij aangekomen was het tijd voor een groepsfoto. Daarna kregen we allemaal een banaantje gezien het tijdstip en de whisky die op ons stond te wachten. We konden uiteraard niet naar Dublin gaan en Jameson overslaan.

In de Jameson distilleerderij begonnen we met een drankje (uiteraard met whiskey) daarna kregen we een tour. Hier leerden we meer over de geschiedenis van Jameson, hoe de whiskey wordt gebrouwen en sloten we af met een proeverij.

Na de proeverij wandelden we naar onze volgende stop om te lunchen. We aten in restaurant The Church. Dit is een kerk die is omgebouwd tot restaurant. Dit was erg bijzonder om te zien en een mooie manier om vastgoed een nieuw doel te geven. In het restaurant aten we lekkere Fish and Chips. Daarna was er ruimte voor vrije tijd en mocht het team de stad zelf verder verkennen. Zo hebben een aantal collega’s Dublin Castle en de Saint Patrick’s Cathedral bezocht.

In de avond verzamelde iedereen weer voor het hotel. Ditmaal om te vertrekken naar Shelbourne Park Greyhound Stadium om daar te dineren en de windhondenraces te bekijken. Eerst genoten we van een viergangendiner en toen was het tijd om te gokken op de hondenraces, voor degenen die dit wilden. Dit leverde veel plezier op en een aantal collega’s ging met winst terug naar het hotel. Anderen vielen iets minder in de prijzen. De gezondheid en veiligheid van de honden wordt goed gewaarborgd. Wist u dat voor de windhonden zelfs een pensioen is geregeld? Wij hebben daar aan bijgedragen door de races te bezoeken.

Terug bij het hotel nam iedereen plaats in de bar. Hier hebben we gezellig een drankje gedaan totdat de klok twaalf sloeg. Er moest namelijk gezongen worden, omdat vastgoedadviseur en teamleider Rianne jarig was. Dat moest gevierd worden en als grote verrassing kwam het hotelpersoneel een taartje brengen. Na alle felicitaties verruilden een aantal collega’s de bar van het hotel voor een andere bar en een aantal bleven in het hotel.

CO2-gecompenseerd reizen

Wist u dat we ons teamuitje naar Dublin CO2-gecompenseerd hebben? Hiermee geven we via GreenSeat 12.4 huishoudens in ontwikkelingslanden een jaar lang toegang tot duurzame energie. Dit zorgt voor minder CO2-uitstoot en is een vooruitgang voor de lokale bevolking. In totaal hebben we met ons teamuitje 11.9 ton CO2 gecompenseerd.

We willen ons team bedanken voor hun enthousiasme, plezier en inzet deze drie dagen. In het bijzonder bedanken we ook Loraine, Peter en Richard voor de goede zorg en organisatie van deze editie van ons teamuitje. Ons jaarlijkse teamuitje draagt bij aan de teambuilding binnen ons team en brengt ons allemaal een stukje dichterbij. We kijken nu al uit naar volgend jaar!